Efter ett kortare (eller längre, vad jämför ni med?) uppehåll tänkte jag testa på livet som resebloggare eftersom jag i förrgår natt kom hem från en ljuvlig vecka på Teneriffa som jag tycker att fler borde få kunna njuta av i framtiden. Kanske är det så att jag redan nu gör mig underkänd som resebloggare eftersom jag inte bloggade från resan utan i efterhand, men strunt samma. Allt med denna resa var så perfekt att det vore synd att inte tipsa andra. Inte för att det behöver sägas (tror jag?) men jag gör nu inte reklam för något som någon betalar mig för. Detta är helt och hållet mina egna åsikter och hela resan har bekostats i form av generös persons plånbok eftersom det var en gemensam födelsedagspresent till mig och ovan nämnda persons mamma (samt person + två barn).

Vi var alltså totalt fem personer som reste, tre vuxna och två barn, vilket gjorde själva bokningen ganska besvärlig. I alla fall om en letade resor på TUI och Ving, vilket jag gjorde. Mitt första minus går ut till användarvänligheten på dessa företags webbokningar, för det var sannerligen inte lätt att ha specialönskemål i form av, säg, ett enkelrum och ett rum för fyra personer. Alternativt en lägenhet med plats för tre vuxna och två barn. Men men. Med lite telefonsamtal till kundtjänst och åtskilliga timmar framför diverse hemsidor (som GIVETVIS kompletterades med lusläsning av recensioner på Tripadvisor, bildgranskning på Hotels och Booking) landade jag till slut i det jag trodde skulle bli det allra mest perfekta alternativet för oss. Och då föll lotten på Ving. Värt att nämna redan nu är att jag jämförde mellan såååå många andra hotell inklusive barnmeckan och familjehotell med Bamseklubbar och you name it och det var faktiskt inte så hemskt mycket dyrare med detta i slutändan).

Nu paus för en stämningsbild från solnedgången tagen från vår lilla (stora) terrass. Havet finns till höger utanför bild men det kommer ni se längre ned i posten.

feelingbaobabsuites

Våra premisser var alltså: lite udda antal resenärer i form av en extra farmor utöver den klassiska kärnfamiljen à la 2 vuxna och 2 barn. Vi ville ha så mycket lugn och ro i kombination med avslappnad typ av lyx det bara gick att få, men barn behövde vara välkomna (vilket gjorde att somliga “lyxigare” ställen föll bort eftersom de inte välkomnade barn) på hotellet. Vi ville absolut INTE bo på ett alltför barnorienterat hotell eftersom åtminstone ett av barnen i fråga (mitt, närmare bestämt) är mycket kränkt och oroad i miljöer med för många andra barn, tänk sådana som tränger sig i en kö eller slänger sig framför ens ansikte i pool etc. Såg framför mig en vecka av tröstande och springande runt med ledsen unge i famnen då och det hade EJ känts som semester för undertecknad. Men det var viktigt att stället vi valde skulle ha vissa barnfaciliteter såsom barnpool, gärna en lite ohärjigare variant av barnlekyta, barnalternativ på menyer etc.

Så. Valet föll på BAOBAB SUITES på Adejekusten, Teneriffa. Dels för att de hade allt jag beskriver ovan, dels för att de erbjöd en lägenhet av modell större (tänk närmare 100 kvadrat) där alla kunde få sova så privat man ville och i princip ha ett eget badrum (okej överdrift: det fanns tre badrum men det räckte mer än väl). Hotellet låg cirka 800 meter från stranden i brant nedförsbacke så ni kan ju själva räkna ut om det var svårt eller lätt att ta sig dig. Orkar ni inte räkna kan jag säga: lätt nedåt, svinjobbigt uppåt. På hotellet fanns en barnklubb av modell jättestor och fräsch som hade ett schema för varje dag. Förutom att gå dit och “leka av barnen” kunde vi alltså delta i allt från ansiktsmålning till piratjakt till ballonglekar och you name it. På barnklubben befann sig ungefär tre andra barn i snitt förutom våra egna. Det vill säga helt perfekt många för Ivans smak. Personalen där var underbar (och engesktalande) och det gick utmärkt att lämna in barn (som var lite modigare än Ivan) i någon timme eller två med full tillsyn och mycket aktiviteter. Här finns en bra bild på barnklubben, för dig som eventuellt är fixerad vid sådana. Jag älskade den! Brukade gå dit nån timme efter frukost och sitta och surfa/chilla i en soffa medan ungarna gjorde sitt.

Men! Det fina med det här hotellet var också att vi hade en egen pool och anlagd “strand” (eller okej sandmatta kanske är bättre ord) till vårt rum, på ett slags terrass som nog var lika stort som hela lägenheten. Denna pool var ungefär 90-100 djup så båda barnen kunde bottna och dessutom kunde de leka med en varsin uppblåst hund + rocka som vi köpte på stranden första dagen. Den var kanske 20-22 grader varm (nu gissar jag bara) och den var också det första och sista vi gjorde om dagarna. Älskade denna pool. Den hade också som ett slags bänk utmed ena långsidan så en kunde liksom sitta och läsa och dingla med benen i den. Eller ligga och läsa bredvid den. Mmm, ÄLSKADE denna lyx.

poolenbaobabsuites poolenbaobabsuites2

Hotellet erbjöd också SPA med massage och ansiktsbehandlingar om en ville ha sådant. Dessa kunde också beställas direkt till rummet, vilket vi aldrig gjorde. Där fanns även ett ganska stort gym och fitness center med ett digert schema av allt från yoga och pilates till personliga tränare och en URFRÄSCH lunchrestaurang med mest vegetariska alternativ. Här åt jag till exempel en pumpaburgare för första gången. Samt en underbar quinoasallad och vego-tortillas och mmmm, massa gott. Detta ställe hade också tennisbanor, squashbanor, beachvolleybanor och massa lekgrejer för barn. Tex klättervägg och studsmatta. Efter några dagar blev dagsrutinen sådan att vi inte lämnade hotellets ägor förrän tidig eftermiddag, eftersom vi åt lunch här och barnen lekte.

Vi hyrde förresten en varsin barnvagn (via hotellet, kan inte NOG understryka hur underbart allt på hotellet var!) till ungarna efter några dagar! SÅ mycket lättare att ta med lite soltrötta barn uppåt och nedåt i backarna mot stranden och strandpromenaderna på så sätt. Visst kan en tre- och femåring gå själva, men en ska inte underskatta hur mosiga de blir av sol och bad och inte heller hur sjuuuuuuukt jobbigt det är att gå en kilometer i brant uppförsbacke. Vagnarna kostade 40 euro per vecka och modellen var Babyjobber City Mini, dvs maxvikt någonstans över 20 kilo. Utmärkt att lasta i inköpt vatten och vin från supermarket nere på stranden också.

Okej nu börjar jag tröttna på denna reseblogg. Men sammanfattningsvis kan sägas att vädret var toppen (om en gillar molnigt och varmt, det var cirka 25-30 grader i luften och sol och moln om vartannat och noll regn på hela veckan), resorna gick toppen, vi hann (valde aldrig) att göra några utflykter pga hade så underbart där vi var, det var säkert 25 grader i vattnet i havet, det var fina stränder (tips: Playa del Duque!) som våra barn tyvärr hatade pga hade roligare i poolen (samt blev rädda för vågorna en dag, tyvärr första), ingen blev sjuk, hotellets sängar var underbara, jag fick torrhosta av AC:n, flygen var i tid, vad mer brukar man rapportera om? Äsch, vi stannar där!

För den som eventuellt tycker att jag haft det lite FÖR härligt en vecka kan jag trösta er med att detta mötte mig vid lämningen i morse och därför är exakt all semesterfeeling borta och jag går nu runt i ångest deluxe. Hepp!

magsjuka