Gårdagens väder alltså. I Stockholm. Hällregn från morgon till kväll? Inte ens iklädd massor av regnkläder kunde Ivan tänka sig att vistas mer än några minuter i parken nedanför. Det sprang råttor där. Helt obrydda av oss två människor. Nej fy.

Gårdagen spenderades således inomhus. Vilket är en pärs för både mor och son i denna familj. Förmiddagen hos Digge med hennes två barn. Sedan vila. Sedan kom min bror, svägerska och mamma på midsommarmiddag. Otroligt trevligt under de regniga omständigheterna får jag ändå säga. Efter “middagen” (den intogs fyra så vetefan om det inte var en sen lunch ändå) testade vi att gå ut i regnet en sväng till. Mamma hade köpt såpbubblor och det dög väl hjälpligt för en halvtimme utomhus i regn. Såhär såg det ut:

Men det var en kortvarig förströelse och sedan gick vi in igen. Emelie och ante och Josef tittade förbi. Barnen härjade inomhus en timme till. Sedan var det äntligen – dagarna blir så LÅNGA med ettåring i ösregn – okej att börja lägga Ivan. Han somnade utan knussel, vi har en mycket bra period gällande både läggningar och nätter nu, och jag lade mig strax därefter. Det tar på krafterna att ha en 16-månaders i ösregn kan jag berätta.