Jahopp hörni. Det var väl sisådär tio dygn sedan Ivan insjuknade och det känns som en evighet. Lagom till själva influensan börjande lägga sig anlände en mysig öroninflammation. Var hos läkaren i torsdags som konstaterade inflammerad trumhinna. Men ej bakteriellt, så ingen penicillin. Bara Ipren, vilket han redan gått on and off på i typ en vecka. Men tre dygn senare och fortfarande smärtor i örat och nu även diffust rinnande ur samma öra och vi gick till Närakuten. Som konstaterade var (?) och skrev ut antibiotika. Så härmed inledes Ivans allra första vända med Kåvepenin. Som sagt. Tio dagar. Känns som en evighet. Vi är så trötta på soffan, trötta på varann, trötta på Netflix och barnkanalen, trötta på att det aldrig går över, vid det här laget. Han är en jävla kämpe som snällt sväljer mediciner och visar upp smärtande öron för doktorer och jag tycker så synd om honom. Samtidigt som jag är så… Äeh jag vet inte. Trött på det här nu.

Under samma vecka har boken släppts. Ljudboken också. Det är bokrea. Den har sålts till Norge och Danmark. Jag har fått bläddra i mitt första egna exemplar. Alla frågar hur det känns och säger att det måste kännas så stort. Men jag vet inte riktigt. Det känns bisarrt och konstigt och jag vill mest ducka för allt? Ivan stör sig på att den ser trasig ut, boken, säger att någon har rivit sönder den. Jag förklarar att den ska se ut så, att det inte är en riktig reva. Han håller inte med. Så tjafsar vi en stund. Sen försöker jag få i honom något att äta. Han vägrar, säger att han har ont i magen. Jag trugar. En rostmacka är en succé. Ja men ni fattar säkert. Högt och lågt. Vardagen är större än det där abstrakta utanför. Ikväll såg vi mello och Ivan blev så glaaaaaaad när nån kille, vet inte ens vad han heter, gick vidare. Nån tråkig ballad om ni frågar mig. Bättre än allt om ni frågar honom.