Den lille kämpen alltså. Har börjat få gå ut med treåringarna när hans polare i tvåårsgruppen sover sött mitt på dagen. Idag när jag hämtade var han rosig om kinderna och simmig i blicken redan klockan fyra. Klockan sju var han definitivt redo för sömn. Halv åtta sov han. Nu ligger han här och rosslar bredvid mig. Tänker att jag måste prata med förskolan imorgon, höra om de ändå inte ska liksom ge honom en chans att lägga sig åtminstone ett tag innan de avfärdar hans sömnbehov mitt på dagen. Eller så hade de försökt även idag och han hade inte velat, oklart. Det kanske är helt normalt att ett barn är trött efter förskolan och redo att lägga sig redan sju förresten. Jag kanske bara borde embracea den här förändringen och se det som ett gyllene tillfälle att få tillbaka lite egentid. Men han var så trött idag. Och jag blir typ lite rörd/ledsen när jag tänker på honom där i sina för stora regnbrallor ute på gården med de större barnen som han inte känner så bra ännu. Har han det bra? Kan jag göra något för honom? Är det här okej?

PS jag har pms. Så lätt-rörd då.

Sitter med the never ending logistik kring barnvakter för maj och juni. Och inser att herreguuuuud vad det kommer bli mycket i maj och juni. En hel del jobbrelaterat på kvälls- och nattid där övernattning krävs, av mig och barnvakter. Och så några rena nöjesgrejer tex min bästa väns 40-årsfest (att vi blir 40 nu/snart, sån grej!) och en…. RESA TILL GBG FÖR ATT GÅ PÅ HÅKAN PÅ ULLEVI bara helt vanligt. Herregud. Ska bo på hotell! Med en kär och saknad vän! Och åka tåg helt ensam i förstaklasvagn! Och se på Håkan! Och kanske gå ut lite! Och troligen sakna min unge så det skriker i varje cell framåt småtimmarna men det är väl dags att börja träna lite på sånt här också tänker jag. Hitta tillbaka till självet och det där.

Vågar inte ens räkna på summorna dessa timmar från Ivan kommer kosta mig. Gissar på mellan 5000 och 6000, hjälp. Men ändå. Livet måste levas, jobbat måste jobbas, en annan gång får jag ha pengar kvar i plånboken eller på sparkontot. Tänker lite så.

Hallå hörde ni det där om Håkan i Gbg? Ska jag ta det en gång till? Inte?