Jag har alltid varit ett fan av att lite svengelsk sådär slänga mig med ordet spendera om en hel massa andra grejer än pengar. Tid, för att vara mer specifik. I mitt manus, i dess urpsrungliga form, spenderade jag timmar här och somrar där, kvällar och nätter och dagar och gud vet allt jag spenderade. Jag har alltid vetat att ”i Sverige spenderar vi pengar och tillbringar tid”, men liksom avfärdat det som något den gammalmodiga säger till den lite yngre. Eller nåt. Men så fick jag backning på det i mitt manus och först gjorde jag inte något åt det, sedan fick jag kommentarer igen. Nu snackar vi förläggare, redaktör och extern korrläsare. Då kände jag att det kanske inte var en fight jag exakt brann för att ta, satte mig och sökte upp alla ”spenderade” i manus och oj, det var ju rätt så många. Bytte ut dem en efter en till tillbringade (ibland skar det lite i mig för jag tyckte meningarna blev tråkigare och fulare och att jag faktiskt visst hade SPENDERAT kvällarna si eller så). När det var klart tänkte jag inte så mycket mer på det. Tror knappast någon som läser boken kommer tänka på det heller. Men ändå. Tycker ni det är viktigt att man spenderar pengar och tillbringar tid, i svenskan?