Hosta. Djävulens påfund, alltså åh vad jag tycker synd om Ivan och mig själv just nu. Varannan natt ungefär: ingen hosta alls. Varannan natt: så jäkla mycket. Hela tiden. Precis hela tiden. Torr och retsam och störande och hemsk. Verkar klia i halsen och han vaknar upp ibland ur en hostattack och bara nääeeee mammmmmaaaaaaa. I feel him. Hoppas det går över snart.

Idag påbörjade jag förresten en KBT-behandling mot min kräkfobi och magsjukedito. Det har varit en issue så länge jag kan minnas men har tagit en ny dimension sen jag blev 1. Förälder och 2. Ensam sådan. Oroar mig alldeles för mycket för att det ska vara en liten grej man kan stoppa under madrassen. Håller på med små regler och skyddsbeteenden för att undvika risken eller vara beredd om det kommer. Typ sover alltid med handdukar vid sängen. Eller sover inget alls om han tex varit lite lös i magen på kvällen. Såhär i förskoletider och inför vintern pallar jag knappt all kontrollförlust och fattar ju att det kommer att ske förr eller senare. Måste deala med detta så vi får lite mer lugn och ro, och så att jag inte för över något till Ivan som han inte behöver. Så, ja, började idag. Fick läxa i sann KBT-anda. Skriva ned en ångest-stege från ett till tio (tio är typ: Ivan får det, spyr ned hela lägenheten, jag hinner inte städa / byta lakan / ta hand om honom) och sen får jag det också, är utslagen i kräks och kramper och kan inte ta hand om Ivan, får ingen hjälp) och så ska jag skriva ned alla små grejer jag håller på med för att skydda oss från magsjuka (exempel: handdukar bredvid sängen eller går inte hem till kompisar vara barn var magsjuka upp till två veckor efter tillfrisknande, har läst att bakterierna kan smitta via leksaker i upp till två veckor). Sen får vi väl se hur vi går vidare. Känns läskigt att göra detta men vill så gärna slippa all denna onödiga oro. Hitta till ett lugn i att händer det så händer det och då LÖSER det sig.

Ja, nog om detta. Innan Ivan började hosta såg jag lite på barncancergalan och grät ögonen ur mig. Men sen kom hostan och jag smög in i sovrummet där jag nu kämpar på med att få min lilla grävling som sover på alla fyra, framåtstupad, att ligga på en kudde och lite upphöjt. Går sådär.