Nu är jag tillbaka, eller min kropp värker fortfarande efter gårdagen och jag har vätskebrist och huvudvärk men rent geografiskt är vi åter i vardagen och Ivan verkar oerhört o-ärrad efter gårdagen. Jäkla upphämtningsförmåga de här ändå. Nåväl. Själv har jag tagit två huvudvärkstabletter, en vätskeersättning och två koppar kaffe. Snart ska jag bege mig ut på en liten tur, kanske titta på mattor med Ante. Har bestämt mig för att ha heltäckningsmatta i nya sovrummet pga enklast med tanke på golven och pengabrist och annat. Plus kommer bli mysigt! Och är det inte alltför dyrt kan en ju byta ut denna matta efter en tid om den blir smutsig, tänker jag?

Har även gjort detta helt sjuka idag: sagt upp mitt hyresavtal. Har brottats med detta dilemma länge och inte hittat en bra lösning, bytesmarknaden gav nada under de fem månader jag höll på. Och jag vill inte fuska, dvs bo på ett ställe och liksom smyghålla kvar en hyresrätt för sakens skull. Jag tycker någonstans att det känns fel, tolv år i bostadskön bortkastade eller inte. Plus: jag har inte energireserver nog att deala med en andrahandsuthyrning till främlingar som sedan resulterar i vadå, att jag måste säga upp lägenheten om ett år i stället? Nej. Jag behöver rensa bland allt som kan oroa eller stressa mig och nu får någon annan som köat länge en lägenhet att bo i, nämligen den här. Snipp snapp snut, så var min tid i hyresmarknaden slut. Tolv år i kön, ett halvår med lägenhet, så kan det också gå. Faktiskt. Det är inte alla förunnat att kunna köpa en lägenhet och nu kunde jag det (med varenda sparkrona från kontot instoppade i nya lånet) och det är trevliga räntor och jag binder upp lånet så att jag inte chockas av höjningar om ett år och NU FÅR DET BLI SÅHÄR. Punkt. Livet måste få gå vidare också.

Idag är det fem månader sedan han dog. Finaste Aksel. Fan vad vi kämpar på, jag och Ivan, och gud vad jag ändå tycker det går framåt. Nu är Ivan uttråkad här framför sin lilla iPad som spelar olika visor (just nu: hjulen på bussen) så jag ska klä på honom och bege oss ut i regnet.